В желанието си да се разделим с излишните килограми се

В желанието си да се разделим с излишните килограми се ...

12 начина да направите диетата си по-здравословна.


В желанието си да се разделим с излишните килограми се доверяваме на познати диети или следваме свой собствен план. Доколко една диета ще е ефективна, зависи от редица фактори. Но не по-малко важно е тя да бъде и здравословна. Хранене в по-малки чинии, пиене на зелен чай, консумация на полезни мазнини, приготвяне на храната у дома, са само част от малките стъпки, с които може да направите отслабването здравословно.

Какво още може да направите, за да бъдете в добра форма и здраве?

1. Хранете се бавно и сдъвквайте храната старателно. Така ще намалите риска от приема на повече калории.

2. Изберете пълнозърнест хляб, вместо рафиниран. За разлика от рафинираните зърна, които могат да доведат до редица здравословни проблеми, пълнозърнестите намаляват риска от диабет тип 2, сърдечни проблеми и затлъстяване.

3. Не пропускайте натуралното кисело мляко. То ще ви осигури важни протеини, които ще ви помогнат да имате повече енергия и ситост.

4. Не пазарувайте без списък. Много важна стратегия, когато се опитвате да отслабнете. Предварително си съставете списък на покупките и не отивайте до магазина гладни. Така рискувате по-малко да се изкушите и да си купите не толкова здравословни храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Автор: Михаела Лазарова

Източник: dnes.bg