В жегите все по-често ни се случва да купим плодове,

...
В жегите все по-често ни се случва да купим плодове,
Коментари Харесай

Как плодовете и зеленчуците да издържат по-дълго, без да се развалят

В жегите все по-често ни се случва да купим плодове, които да се скапват, преди да успеем да ги консумираме. Е, признаваме се, случва ни се и през останалото време от годината. И като се изключи че може би купуваме по-големи количества, несъмнено също по този начин не знаем по какъв начин вярно да ги съхраняваме.
 Защо дефинираме някои растения като плодове, а други като зеленчуци
Защо дефинираме някои растения като плодове, а други като зеленчуци

И за какво от време на време ги бъркаме

TikTok е място, където можем да намерим какво ли не. Да, даже препоръки по какъв начин и зеленчуците ни да устоят по-дълго и да не отиват на боклука. Именно там попаднахме на видео, в което предлагат да измием деликатно бананите, с цел да приемахме лепкавия пласт по тях, който провокира гниенето.

След това ги подсушаваме добре. А на върха на чепката увиваме малко парче намокрена домакинска хартия. И с този трик бананите може да устоят до седмица или повече - зависи какъв брой зрели сме ги купили.
 Снимка 512805

Пресният лук, който по този начин обичаме да прибавяме към салатите, може да издържи доста по-дълго, в случай че го завием с намокрени части домакинска хартия. Друг ексцентричен съвет е да залепим парче транспарантно тиксо върху горната част на домата, откъдето е откъснат, с цел да забавим процеса на омекване и гниене със седмици. Препоръчително е и да съхраняваме доматите с дръжките надолу.

Картофите също са от зеленчуците, които много бързо се скапват, в случай че не се съхраняват вярно. Тук съветът е да сложим няколко ябълки сред тях, с цел да обезвреждат гниенето. И наложително ги слагаме на мрачно и хладно място. За да не мухлясат скилидките чесън пък може да ги завържем с плик, в който да поръсим малко сол и чаени листа, които обезвреждат влагата, предава Daily Mail.
 Сушените плодове, питателните им качества и по какъв брой би трябвало да ядем
Колко са потребни сушените плодове

Защо да внимаваме с тях

Целината се задържа по-дълго свежа, в случай че вместо просто да я пъхнем в чекмеджето на хладилника, я накиснем в чаша с вода. Същото важи и за всички пресни подправки. Отрязаното наполовина авокадо можем да съхраним до идващото хранене посредством няколко резенчета лимон или лимонен сок, който стопира потъмняването.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР