В изявление в Telegram групировката отбеляза, че двама нейни членове

...
В изявление в Telegram групировката отбеляза, че двама нейни членове
Коментари Харесай

Ислямска държава пое отговорност за двойните бомбени атентати в...

В изказване в Telegram групировката означи, че двама нейни членове са " задействали жилетките си с експлозиви " на заседание наоколо до гроба в южния град Керман на убития военачалник от Революционната армия Касем Солеймани.
 

Иранските управляващи осведомиха, че двата гърмежа в южната част на страната са лишили живота на 84 души, което понижи първичния брой на жертвите на детонациите по време на възпоменателна гала на върховен военачалник.
 

Официалната осведомителна организация на Техеран IRNA цитира министъра на вътрешните работи Ахмад Вахиди, който разяснява, че " съгласно правосъдната статистика броят на мъчениците от този случай е разгласен на 84 души ".
 

Преразгледаният брой на починалите беше доказан и от ръководителя на иранските служби за незабавна помощ Джафар Миадфар, който уточни, че по-ранната цифра от 103 убити се дължи на събитието, че някои тела са били разчленени и преброени " няколко пъти ".
 

Миадфар заяви, че 284 души са били ранени в южния град Керман, който управляващите дефинираха като " терористична офанзива ". По думите му " 195 души към момента са в болница ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР