В Източната медицина хората съдят за здравето на човека по

...
В Източната медицина хората съдят за здравето на човека по
Коментари Харесай

Какво казват ноктите за здравето ви?

В Източната медицина хората съдят за здравето на индивида по нокътната му плочка. Ако в нас има вътрешни промени, то тялото ги отразява и извън по кожата, ноктите и други забележими белези. Ето по какъв начин и вие да разберете повече за здравето си по ноктите.

Здравото тяло се демонстрира в здрави нокти, които са гладки и розови, не се цепят, начупват и падат.

Погледнете ноктите си. Видите ли това - имате висок холестерол

Бледи и тънки нокти

Често тънките нокти, които са съвсем прозиращи приказват за желязо-дефицитна анемия. В подобен случай можете да си пуснете кръвни проучвания и да се консултирате с доктор.

Можете да ги заздравите, като употребявате етерични масла за втриване като бадемово и кокосово, приемате витамини и се храните богато и разнообразно.

Бели нокти

Те приказват за проблеми с черния дроб и хепатит.
Как да се оправим с чупливите нокти
Чупливите нокти са проблем, който визира доста хора. Ако и вие сте един от тях – ноктите ви са чупливи, меки и най-много постоянно се...
Прочети повече
Жълти нокти

Ако сте пушачи, ноктите ви могат да се пигментират и да придобият жълт цвят. Ако е вътрешна смяна, то тя най-често издава гъбична зараза, към която диабетиците са по-често предразположени. В редки случаи може да се окаже туберкулоза, жълтеница и проблеми с щитовидната жлеза.

Синкави нокти

Може да са вследствие на недоброто оросяване на крайниците или липса на О2, подбудена от белодробни проблеми.

Ето по какъв начин елементарно и бързо се отървах от гъбички по ноктите!

Бели петънца по ноктите
За здрава коса и нокти яжте тези храни
Листни зеленчуци Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...
Прочети повече
Те са едни от най-често срещаните и се демонстрират постоянно при деца и младежи. Обяснението е липса на витамини и калций или външна контузия. Те израстват дружно с нокътя и изчезват за няколко месеца.

Набраздени нокти

Говорят за артрит или псориазис.

Гризането на ноктите и кожичките

Това е проблем на психическа основа, който е знак за раздразнителност, напрежение, стрес или суматохи. Добре е консултация с доктор, с цел да се открият вътрешните аргументи, а не да се лекуват външните индикатори.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР