В Израел днес беше открит най-големият спешен център в света

...
В Израел днес беше открит най-големият спешен център в света
Коментари Харесай

В Израел откриха най-големия спешен център в света с роботи вместо лекари

В Израел през днешния ден беше открит най-големият незабавен център в света - на 8000 квадратни метра, предопределен за незабавни потребности и за ненадейно огромен брой ранени при положение на война или терористични офанзиви.
Центърът в болница „ Ихилов “ в Тел Авив беше открит от ръководителя на преходното държавно управление на Израел Яир Лапид, израелския президент Исак Херцог, министъра на опазването на здравето Ницан Хоровиц и филантропа Силван Адамс.

Адамс, израелец, който има и канадско поданство и е финансирал няколко плана в Израел през предходни години, подари 28 милиона $ на болничното заведение, заради което незабавният център носи неговото име.

При откриването той сподели, че Израел към този момент е водач в медицината в света, че израелските учени и лекари намират значими решения в региона на научните проучвания, нововъведенията и опазването на здравето и че страната може да бъде водач в незабавната помощ.

Центърът разполага със 100 болнични кревати, като този брой може да бъде подсилен при незабавни случаи.

Пациентите, които се усещат задоволително добре, ще могат да се записват и по-късно да се подложат на самотретиране, където автоматизирани системи ще ревизират тяхната температура, кръвно налягане, пулс и засищане на кръвта с О2. Резултатите се вкарват в компютърната система на болничното заведение и чиновниците в центъра ще бъдат известени неотложно, в случай че пациентите са изложени на висок риск. Мобилни роботи ще оказват помощ на пациентите да намерят нужното им поделение, а посредством приложение ще се осведомят какво се случва с техните проучвания, резултати и лекуване.

Говорителят на болничното заведение Аву Шусан сподели, че данните се ревизират деликатно и че откритият през днешния ден незабавен център е най-големият в света. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР