В изпълнение на изискване на чл. 58, ал. 1 от

...
В изпълнение на изискване на чл. 58, ал. 1 от
Коментари Харесай

Въвеждат военно обучение за учениците от 10-и и 11-и клас

В осъществяване на условие на член 58, алинея 1 от Закона за запаса на въоръжените сили на Република България, признат през 2020 година, Министерският съвет утвърди Наредба за изискванията и реда за образуване, осъществяване и обезпечаване образованието на българските жители за отбрана на Отечеството.

С наредбата се регламентира образованието на учениците от 10-и и 11-и клас на междинното обучение, както и подготовката на военнослужещите и цивилните чиновници за осъществяване на образование на възпитаници. В обособен раздел е избрана и процедурата по кандидатстване и образование на български жители, отговарящи на изискванията на наредба от Закона за запаса във въоръжените сили на Република България, касаеща придобиването на подготовка „ Офицер от запаса “ във висшите военни учебни заведения.

Изпълнението на постановлението ще способства за по-добро и съобразено с ползите на учениците и образователната стратегия образование за отбрана на Отечеството. Ще се даде опция на българските жители да получат военна подготовка и да придобият подготовка „ Офицер от запаса “, като по този метод въоръжените сили ще разполагат с подготвени запасни.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР