В Италия за днес е обявен ден на траур в

...
В Италия за днес е обявен ден на траур в
Коментари Харесай

Ден на траур в Италия, погребват част от жертвите в Генуа

В Италия за през днешния ден е разгласен ден на печал в памет на починалите при сриването на моста в Генуа във вторник, съобщи Ройтерс.

Тази заран ще се състои публична погребална гала за част от жертвите, която ще включва отслужването на заупокойна литургия от архиепископа на северозападния италиански град кардинал Анджело Баняско. На церемонията ще участват италианският президент Серджо Матарела и министър председателят Джузепе Конте.

Погребението ще бъде излъчено онлайн от националното радио и телевизия на Италия.

В същото време продължава издирването на изчезналите след сриването на моста хора. Последно службата за гражданска отбрана заяви, че петима души остават в неопределеност след нещастието, представена от ТАСС. Вчера прокурорът на Генуа Франческо Коци сподели, че под отломките на опустошения мост е допустимо да има още 10 до 20 души. Данните бяха поправени след инспекции на информацията за хората с неустановено местоположение.

С помощта на булдозери и друга техника спасителите четвърти ден търсят изчезналите.

В Генуа през вчерашния ден бяха заровени 17 от 38 починали, заяви телевизия " Ти Джи ком 24 ". Близките избраха това да стане в стеснен фамилен кръг. " Не желаеме погребенията да бъдат превърнати във фарс. Това е персонална болежка и не ни би трябвало гласност. Днес стартира войната ни за правдивост и истина. Това не би трябвало да се повтаря повече ", писа във Фейсбук бащата на един от починалите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР