В Италия в новогодишната нощ 180 души бяха ранени от

...
В Италия в новогодишната нощ 180 души бяха ранени от
Коментари Харесай

В Италия като на война: 180 ранени от фойерверки, дете е с откъсната китка

В Италия в новогодишната нощ 180 души бяха ранени от фойерверки, от които 48 бяха приети в болница, оповестиха управляващите, на които се базират локални и непознати медии. През предходната година ранените са по-малко - 124 души. Сериозно се е нараснал и делът на засегнатите малолетни - от 20 на 50.

Редица тежки произшествия са регистрирани в южните региони на страната, където празненствата обичайно са с по-масови. В Таранто 10-годишно момче загуби китката си заради детонация на петарда. В Лече 80-годишен мъж е приет в болница в тежко положение, откакто петарда избухна прекомерно покрай главата му, причинявайки кръвоизлив. В и към Неапол, където фойерверките са издигнати в фетиш, са ранени 16 души, в това число две деца с пострадвания на очите.

Италианските пожарникари трябваше да реагират на 646 сигнали за пожари, зародили вследствие на бурни празненства. В Новогодишната нощ през 2022 година имало 558 сигнала. Освен това чиновниците на реда са арестували 35 души за разнообразни нарушавания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР