В Италия сложиха край на продължилата близо три месеца политическа

...
В Италия сложиха край на продължилата близо три месеца политическа
Коментари Харесай

Край на политическата криза в Италия, популистите поемат управлението

В Италия сложиха завършек на траялата близо три месеца политическа рецесия. Популистко държавно управление встъпва в служба , написа " Гардиън ".

Популистите от Движение " 5 звезди " и " Лига " сполучливо образуваха кабинет , откакто президентът Серджо Матарела се съгласи на препоръчаните претенденти за министри.

 Конте още веднъж предлаган за министър председател на Италия
Конте още веднъж предлаган за министър председател на Италия

Популистите се схванаха за държавно управление

В взаимно известие на двете празненство се афишира, че Джузепе Конте , който е обсъждан като спорен избор, ще оглавява новото държавно управление. Относително незнайният професор по право се срещна с Матарела в четвъртък вечерта, с цел да показа листата с министрите си , който в последна сметка беше признат от президента.


" Лига " пришпори президента на Италия да насрочи предварителни избори

" Колкото е допустимо по-скоро "

" Всички условия за политическо държавно управление на " Лига " и " 5 звезди " са изпълнени ", оповестиха в взаимно известие двамата водачи надлежно Матео Салвини и Луиджи ди Майо след дни на договаряния в Рим.

Сделката минимум краткотрайно ще донесе успокоение след седмиците на политическа рецесия. Но в Брюксел към момента се питат, както и вложителите по света, дали надигането на популизма в Италия и сриването на обичайните партии не съставлява съществена опасност за бъдещето на еврозоната.

 Снимка 359781
Източник:

Формирането на ново държавно управление минимум краткотрайно ще успокои Брюксел , защото за момента изгледите за предварителни избори през лятото изчезват.

 През юли Италия отново гласоподава?
През юли Италия отново гласоподава?

Ситуацията е доста комплицирана

Салвини ще поеме поста на вътрешен министър . По време на предизборната акция той даде обещание всеобща депортация на имигранти и създаване на центрове за задържане в страната.

 Снимка 359780
Източник:

Ди Майо ще стане министър на труда и промишлеността . Очакват се огромни промени в региона на трудовия пазар и околната среда, защото " 5 звезди " е срещу огромна промишленост.

 В Италия желаеха оставката на еврокомисаря Йотингер
В Италия желаеха оставката на еврокомисаря Йотингер

Можете ли да си визиите сходно надменно отношение

Джовани Триа, малко прочут професор по стопанска система, е номиниран за финансов министър . Въпреки че подлага на критика Европейски Съюз, той не е обсъждан като покровител на напускането на еврозоната.

Новото държавно управление се чака да бъде с доста по-антагонистична позиция към Брюксел спрямо предходното, водено от Демократическата партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР