В Италия днес е най-горещият ден от началото на горещата

...
В Италия днес е най-горещият ден от началото на горещата
Коментари Харесай

Италия в плен на пожарите и горещата вълна, шестнадесет града с червен код за днес

В Италия през днешния ден е най-горещият ден от началото на горещата вълна. Предупреждение е в действие за шестнадесет града в северната и южната част на страната, където някои области са също по този начин в плен на пожари, съобщи Франс прес.

На север температурите в столицата на Ломбардия Милано се чака да доближат 40 градуса, а пикове до 39 градуса се предвиждат в Болоня и Рим. Вчера в град Павия беше подложен температурен връх от 39,6 градуса.

" Италия е на път да посрещне оптималната мощност на африканския антициклон " Апокалипсис 4800 ". Числото 4800 изяснява задоволително добре обстановката - температури под нулата ще има едвам над 4 800 метра ", акцентира профилираният уебсайт " ilmeteo.it ".

Дори след прекосяването на тази нова гореща вълна не се чака мъртвило. " През трите месеца - май, юни и юли - се потвърдиха упованията за климатична особеност. Температурите на национално равнище са с два до три градуса над междинните за сезона ", отбелязва " ilmeteo.it " като предвижда, че температурните аномалии ще продължат до началото на август.

Пожарникарите в Италия се отзоваха на десетки сигнали за пожари и през предишния ден. Най-сериозна е огнената буря в Тоскана, покрай Масароза, където 860 хектара към този момент са изпепелени, а към хиляда поданици са евакуирани. Възможно е повода за бедствието да е с престъпен темперамент, което накара прокуратурата на град Лука да стартира следствие.

Според програмата на Европейския съюз за наблюдаване на Земята " Коперник " 27 571 хектара към този момент са унищожени от пламъците в Италия от началото на годината, както и 39 904 във Франция, 199 651 в Испания, 149 324 в Румъния и 48 106 в Португалия.

Горските пожари, които бушуват през последните седмици в Европа, към този момент са засегнали повече повърхност, спрямо цялата 2021 година заяви още " Коперник ". Общо от началото на годината във всички страни от Европейски Съюз е унищожена повърхност в размер на 517 881 хектара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР