В историята на българския парламент винаги са се давали имунитети,

...
В историята на българския парламент винаги са се давали имунитети,
Коментари Харесай

Делян Добрев за искането на имунитета му: Бутафория с цел политическа репресия

" В историята на българския парламент постоянно са се давали имунитети, само че сега вършим тежка и многозначима правосъдна промяна, която явно разбуди пристрастеностите в прокуратурата. Докато не завърши тази промяна, няма да подкрепим свалянето на имунитета на който и да е в Народно събрание. "
Това съобщи депутатът Даниел Митов от ГЕРБ, на ексклузивен брифинг в партията. По-рано през днешния ден прокуратурата изиска имунитета на Делян Добрев с претекста, че има осъществени злоупотреби на стойност 4.5 млн. евро в НЕК.

" Прокуратурата е упреквана, че държи избрани каузи на трупчета, с цел да ги употребява в миг, в който се взимат тежки политически решения, с цел да повлияят на политиците.

Минал съм по този път, знам какво е. " - разяснява Митов.

" Затова ГЕРБ взе изрично решение, че ние няма да подкрепим на чийто и да е имунитет от която и да е група в Народното събрание в миг на тежка правосъдна промяна.

Още през 2013 година ни натискаха, и тъй като не де поддавахме. Днес възобновяват това дело от кабинета " Орешарски " с дело, което заставам на трупчета в продължение на 9 години. Това дело е формирано, с цел да ме притискат. " - сподели Делян Добрев.

" Това е бутафория за политическа принуда. Имаше 20 страници претекстове за какво няма закононарушение. на това същото нещо възобновяват, тъй като не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват остарялата гозба, с цел да ме тормозят. Това идва след изявлението на Гешев, че ще се саморазправи с " политическия отпадък ". Саморазправата стартира с мен, прокуратурата е наказателен орган. " - добави той.

Томислав Дончев съобщи, че не трябва да се разрешават произволи по повод активността на прокуратурата и ГЕРБ няма да поддържа вземането на имунитети на депутати. Деница Сачева дефинира ставащото като опит за въздействие с нечестни средства. " Някой се пробва да въздейства на решенията на депутати за да не се организира правосъдна промяна, употребяват се каузи на трупчета и безконечни обвинени ", съобщи тя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР