„В Исландия от месец май няма нито един починал от

...
„В Исландия от месец май няма нито един починал от
Коментари Харесай

Проф. Гетов: Ако 100% от населението беше ваксинирано, днес починали от COVID нямаше да има

„ В Исландия от месец май няма нито един умрял от ковид, тъй като там популацията е 90% имунизирано “, даде образец той.

По думите му тези, които са имунизирани по-отдавна, резервират своята отбрана.

„ Говори се и се разисква, към този момент има дори подадени документи за разбор, за трета доза от една от имунизациите. Тази трета доза е 6 до 8 месеца след изпълването на имунизационния курс, за избрани групи пациенти, които са с рискови фактори и хронични болести “, изясни той.

По думите му има леко понижение на имунната резултатност във връзка с „ Делта “ разновидността, само че в последна сметка имунизацията е най-ефективния метод за предотвратяване от ковид.

„ Има 8 страни в Европейски Съюз, които са взели национално решение да слагат трета доза на избрани групи пациенти. Това са страни като Франция, Германия, Австрия, както и Гърция. Те са си решили казуса с имунизирането на огромна част от популацията и желаят да са сигурни, че няма да има пробив “, уточни проф. Гетов.

Той изясни още, че налично лекарство в аптеките за профилактика против ковид на този стадий не се разисква.

„ В момента има към 200 лечения, които са обсега на научната оценка, които ще се ползват в болнично условия под непоколебим лекарски надзор “, регистрира проф. Гетов.

„ Ремдесивир е първият артикул, позволен юли месец 2020 година Сега подновихме неговото позволение за още една година. Той не би трябвало да се употребява безсистемно, може да провокира чернодробни, бъбречни нарушавания “, изясни още специалистът.

За „ Делта “ разновидността той изясни, че е с по-кратък инкубационен интервал - 3-4-5 дни, за разлика от предходните

„ Малко по-различни са признаците, при него съвсем нямаме загуба на усет и подушване, имаме повече кашлица – един общоприет грип “, сподели още проф. Илко Гетов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР