В иска се посочва, че предложената мярка се явява данък,

...
В иска се посочва, че предложената мярка се явява данък,
Коментари Харесай

Американската ExxonMobil съди ЕС за опит да обложи компанията с данък свръхпечалба

В желае се показва, че препоръчаната мярка се явява налог, което значи, че предстои на контролиране на равнище национални държавни управления. Освен това юристите на американската петролна компания оспорват използването на член 122 от Договора за действието на Европейския съюз, който контролира доставката на избрани категории артикули, най-вече енергийни, в изключителни обстановки.

" Нашите дъщерни компании ExxonMobil Production Netherlands BV и Mobil Erdgas-Erdöl GmbH заведоха в съда дело против Съвета на Европейския съюз, с цел да анулират новия налог върху непредвидените облаги за петролните и газовите компании ", съобщи представителят на ExxonMobil Кейси Нортън. Той също по този начин добави, че сходно решение подкопава доверието на вложителите.

Според Нортън, ExxonMobil ще вземе поради това решение при планирането на по-нататъшните вложения в европейския енергиен бранш.

" Дали ще влагаме там зависи на първо място от това какъв брой привлекателна и конкурентна ще бъде Европа на международния пазар ", сподели той.

Според европейското законодателство в изключителни обстановки Европейската комисия може да внесе предложение за въвеждане на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР