В интервюта за CNBC и Bloomberg TV тази вечер главният

...
В интервюта за CNBC и Bloomberg TV тази вечер главният
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела предполага, че Сам Алтман може да се върне към OpenAI

В изявленията за CNBC и Bloomberg TV довечера основният изпълнителен шеф на Microsoft Сатя Надела даде да се разбере, че е допустимо Сам Алтман, който беше уволнен от ролята си на основен изпълнителен шеф в OpenAI от борда на шефовете на стартъпа за ИИ в петък, може да се върне към OpenAI в някакво качество.

Това е макар обстоятелството, че Алтман разгласи тази заран, че има намерение да се причисли към новосформиран проучвателен екип за ИИ в Microsoft дружно с някогашния -Президентът на OpenAI Грег Брокман и няколко някогашни откриватели на OpenAI.

" Очевидно желаеме Сам и Грег да имат приказен дом, в случай че няма да бъдат в OpenAI ", сподели Надела в изявление за CNBC. Запитан дали Алтман ще се върне към OpenAI, Надела добави: „ Това е, нали знаете, бордът и управлението на OpenAI и чиновниците да изберат... [Microsoft] избра категорично да си партнира с OpenAI [и] явно това зависи от хората в OpenAI остават там или идват в Microsoft, тъй че съм отворен и за двете варианти. “

Отговорите на Nadella наподобява удостоверяват докладването по-рано през днешния ден от The Verge, което допуска, че преместването на Altman в Microsoft не е завършило договорката и че – с неотдавнашната смяна на мнението на основния академик на OpenAI Иля Суцкевер, съгласно известията, мозъкът зад напускането на Алтман – единствено двама от останалите трима членове на борда на OpenAI би трябвало да се извърнат, с цел да върнат Алтман. (Брокман беше свален от поста ръководител на борда в петък, а Алтман преди този момент заемаше шестото място.)

Надела сподели също, че Microsoft би желала да види „ нещо смяна към ръководството “ на OpenAI отсега нататък, в това число към връзките с вложителите. (Microsoft, дружно с другите поддръжници на OpenAI и множеството от чиновниците на OpenAI се споделя, че са били известени за уволнението на Алтман „ минути “ преди да бъде оповестено.) OpenAI се ръководи от организация с нестопанска цел, към която принадлежи бордът, и вложители – в това число Microsoft, който има са налели над $10 милиарда в OpenAI досега – нямат места в упоменатия ръб.

„ Ясно е, че нещо би трябвало да се промени към ръководството – ще имаме добър разговор с техния ръб по този въпрос, и преминете през това, до момента в който това се развива “, сподели Надела по CNBC.

Въртележка в увеселителен парк в OpenAI е най-малкото от уволнението на Алтман.

През уикенда управлението на OpenAI екипът и поддръжниците – в това число техническият шеф Мира Мурат, която за малко беше назначена за краткотраен основен изпълнителен шеф – започнаха инспекция на претенденти, които да заменят борда за вероятно завръщане на Алтман. Междувременно бордът организира лично търсене на основен изпълнителен шеф, като в последна сметка се спря на Емет Шиър, съоснователят на Twitch, откакто изпълнителният шеф на GitHub Нат Фридман и изпълнителният шеф на Scale AI Алекс Уанг отхвърлиха предложения.

Шийр, който има живописен история, се оказва вътрешно спорен избор. Съобщава се, че чиновниците са отказали да участват на незабавна среща с всички ръце, планувана за неделя със Шиър, отговаряйки на известието в Slack на OpenAI с емоджи „ майната ти “. необятно публикуван протест - повече от 700 от почти 770-те чиновници на компанията, в това число Sutskever, са подписали писмо, призоваващо борда да подаде оставка и да върне Алтман на работа. Наред с другото, Salesforce се опита да употребява размириците като опция за набиране на личен състав, предлагайки съответстваща отплата на всеки откривател, който напусне OpenAI, с цел да се причисли към изследователския екип на Salesforce AI.

Нежеланието на борда да даде подробни претекстове за уволнявайки Алтман. Шиър сподели в записка до чиновниците в неделя, че първата му задача ще бъде да „ наеме самостоятелен следовател, който да изследва целия развой, водещ до този миг, и да генерира цялостен отчет. “

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР