В интервюта за австрийския Кроненцайтунг и германския Билдцайтунг бившият австрийски

...
В интервюта за австрийския Кроненцайтунг и германския Билдцайтунг бившият австрийски
Коментари Харесай

Австрия: Себастиан Курц се оттегля от политиката

В изявленията за австрийския " Кроненцайтунг " и немския " Билдцайтунг " някогашният австрийски канцлер и началник на ръководещата Австрийска национална партия /АНП/ Себастиан Курц декларира, че има желание да се отдръпна от политиката.

Курц, който е началник и на парламентарната група на своята партия, показва като причина за отдръпването си раждането на сина му преди няколко дни, което го е предиздвикало на премисли своето бъдеще.

" Кроненцайтунг " оповестява, че началник на АНП и началник на парламентарната група ще стане министърът на вътрешните работи Карл Нехамер.

Според политическите наблюдаващи федерален канцлер ще остане Александър Шаленберг, само че към този момент се появиха спекулации, че в скоро време Карл Нехамер ще поеме и този пост.

По общо мнение следствието против някогашния канцлер и доближените му от АНП за икономически закононарушения и корупция, станало причина за отдръпването на Курц от канцлерския пост, е раздрусало доста доверието в съдружните сътрудници АНП и партията " Зелените ".

Очаква се в декларация, директно излъчена по австрийските телевизия и радио, Себастиан Курц да заяви за излизане от политиката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР