В интервю за сръбския вестник Курир бившият мажоритарен собственик на

...
В интервю за сръбския вестник Курир бившият мажоритарен собственик на
Коментари Харесай

Цветан Василев вярва на сръбското правосъдие повече, отколкото на българското

В изявление за сръбския вестник " Курир " някогашният мажоритарен притежател на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев декларира, че има вяра на сръбското правораздаване повече, в сравнение с българското. Добавя, че работи за привличането на частни вложения в Сърбия от признателност, че страната е избавила живота му. Интервюто е преразказано в " КлубZ "

Издирваният от българските управляващи посредством " Интерпол " Василев обитава в Сърбия от 4 години и оттова следи развиването на правосъдния развой, в който е упрекнат за уредник на незаконна група, банкрутирала банката и довела до вреда за данъкоплатците от над 4 милиарда лева Съдът в Белград на първа инстанция позволи екстрадицията му още през март 2015 година Апелативният съд обаче анулира решението и върна делото. По-късно - през април 2016 година първоинстанционният съд още веднъж позволи предаването на Василев на българските управляващи, само че втората инстанция отново върна процеса за показване на още доказателства към настояването за екстрадиция. Междувременно българската прокуратура промени обвиняването и това още повече забави процеса, който и до през днешния ден не е завършил.

Тема на изявлението в сръбската медиа е ориста на завода за стъкло в Парачин, чийто притежател беше Василев посредством компаниите си " Рубин " и " Глас индъстри ". Българинът твърди, че предприятието е затънало в задължения поради офанзивата против КТБ в България и в този момент прави всичко допустимо, с цел да го избави.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (926)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР