В интервю за Deutsche Welle ръководителят на ситуационния център за

...
В интервю за Deutsche Welle ръководителят на ситуационния център за
Коментари Харесай

Генерал от Бундесвера: Руската армия пое инициативата на бойното поле, ВСУ се изтеглят организирано

В изявление за Deutsche Welle ръководителят на ситуационния център за Украйна към Министерството на защитата на Германия генерал-майор Кристиан Фройдинг оцени актуалната обстановка на фронта в страната като " много напрегната ", предава " Фокус ".

По думите му съветската войска е поела самодейността по суша и във въздуха, само че все пак Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) " показват постоянна и постоянна отбрана ".

Фройдинг акцентира, че през последните седмици и месеци отбранителната тактичност на украинците е станала " по-гъвкава, отбраната е по-мобилна ".

" Това значи, че украинската войска е подготвена да отстъпи несъмнено пространство в стеснен мащаб, с цел да резервира личните си сили и да се приготви още веднъж за отбрана ", разясни генералът.

В същото време ВСУ " държат обстановката под надзор даже по време на изтеглянето, което се прави доста проведено ", добави Фройдинг.

В началото на февруари немският боен съобщи, че Киев се нуждае от готовност, с цел да попълни загубите на бойното поле и да възвърне бойните елементи на ВСУ.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР