В интервю за британския вестник Гардиън“ руският посланик в ЕС

...
В интервю за британския вестник Гардиън“ руският посланик в ЕС
Коментари Харесай

Руският посланик в ЕС с ключов коментар за Украйна

В изявление за английския вестник „ Гардиън “ съветският дипломат в Европейски Съюз Владимир Чижов декларира, че Русия няма да нападне Украйна, в случай че не е предизвикана да го направи.

Владимир Чижов, който е съветски представител в Брюксел от 2005 година, показва, че Западът не би трябвало да се изненадва, че Русия ще контраатакува, в случай че Украйна предприеме офанзива против страната му, или безсрамно бъдат убивани съветски жители където и да е – в Донбас или другаде.

„ Под провокация имам поради, че украинците могат да инсценират случай против самопровъзгласилите се републики в Донбас, провокирайки ги, а по-късно да ударят с цялата си мощност, като по този метод предизвикат Русия да реагира, с цел да избегне филантропична злополука по границите си “, разяснява Чижов.

„ Гардиън “ разяснява, че изявлението на Чижов надали ще успокои страховете за огромно съветско нахлуване против Украйна, тъй като един от главните сюжети, съгласно западното разузнаване е, че точно Москва ще предприеме „ подправена “ интервенция, с цел да предизвика съперника, което да ѝ даде съображение за военна интервенция.

" Гардиан " написа, че Донбас е регион в Източна Украйна, където Кремъл е въоръжил и финансирал въстания на съветски жители след 2014 година, предава БНР.

Изданието твърди, че през последните години са дадени стотици хиляди съветски паспорти на поданици на по този начин наречените Донецка и Луганска национални републики. Говори се за 700 000 съветски жители в тях.

В районния спор са убити повече от 14 000 души. Чижов отхвърля страховете на Запада за неминуем спор, като отбелязва, че съветските войски по украинската граница са еквивалент на тези по време на огромното военно обучение „ Запад 21 “ през септември, когато никой не е споделил нищо.

Западни военни анализатори обаче настояват, че настоящето скупчване на съветски войски е невиждано.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР