В интервю за БиБиСи бившият командващ Сухопътните сили на САЩ

...
В интервю за БиБиСи бившият командващ Сухопътните сили на САЩ
Коментари Харесай

Генерал Бен Ходжис: НАТО трябва да тревожи Русия, а не обратното

В изявление за БиБиСи някогашният командващ Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис изрази убеденост, че НАТО би трябвало да накара Русия да се тревожи за дейностите на Алианса в отговор на ескалацията в връзките, вместо противоположното – западната военна организация да се тормози от вероятни ходове на Кремъл.
 
Коментирайки изказването на френския президент Еманюел Макрон, който позволи опцията за разполагане на непознати войски в Украйна, генералът означи, че съгласно него " това е страхотна концепция и е ужасно, че той я предложи ".
 
" Дори в случай че в никакъв случай няма да изпрати никого. Дайте още една причина на руснаците да се тревожат. Сега прекарваме прекалено много време в безпокойствие какво биха могли да създадат руснаците, вместо да ги караме да се тревожат за това, което ние можем да създадем ", акцентира Ходжис.
 
По думите му вероятността Русия да извърши офанзива против страните от НАТО и да премине на идващото равнище на спор ще зависи от това дали в Москва са на мнение, че " не сме подготвени, не сме единни, че няма да отговорим по никакъв метод ".
 
" В последна сметка по този начин беше в предишното. Тогава съгласно мен рискът се усилва. Не мисля, че са глупави. Ако съумеят в Украйна, след две, три, четири години могат да отидат другаде. Разбира се, такава опция съществува. Но те ще би трябвало да трансформират доста, с цел да се приготвят за офанзива против НАТО. Защото би трябвало да се тревожат, че можем да реагираме вярно. Възможно е, да, би трябвало да се подготвим за това... Не мисля, че това е допустимо, в случай че Съединени американски щати не извърнат тил на Европа, на Украйна ", разясни някогашният команващ Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР