В интервю, което даде наскоро за германската новинарска агенция, Кличко

...
В интервю, което даде наскоро за германската новинарска агенция, Кличко
Коментари Харесай

Кличко: Крайно време е Шолц да изпрати на Украйна ракети с голям ...

В изявление, което даде неотдавна за немската новинарска организация, Кличко бе безапелационен, че " един от най-важните въпроси " за Украйна е дали Германия ще достави желаните крилати ракети " Таурус ".

 

" Ние пазиме страната си. И по тази причина се нуждаем от " Таурус ". Можем да ги използваме за заличаване на съветска военна логистика ", означи киевският кмет. Той изрази вяра, че чака позитивна развръзка от немските управляващи.

Припомняме, че през май м.г. Украйна изиска от немското държавно управление крилати ракети " Таурус ", които са високоточни и имат обсег от 500 километра. Украинската войска цели да ги употребява за удари против съветски позиции и военни хранилища надалеч зад фронтовата линия.

 

" Германия най-после се разсъни и ни оказва помощ доста ", разяснява още Кличко.

Федералният канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети " Таурус " за Украйна, тъй като се съмнява, че оръжието с огромни благоприятни условия може да бъде употребявано от украинските сили за нанасяне на удари по основни съветски цели и по този метод да усили искрите сред Берлин и Москва.

 

Виталий Кличко прикани и останалите съдружници на Украйна да продължат да я поддържат.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР