В интернет се появи видео, в което британския стрийт художник

...
В интернет се появи видео, в което британския стрийт художник
Коментари Харесай

Банкси сам планирал самоунищожението на картината си

В интернет се появи видео, в което английския стрийт художник Банкси демонстрира по какъв начин самичък инсталира шредер в рамката на картината си " Момиче с балон ".

 
Преди дни творбата му беше извадена и търг и цената й доближи 1,04 млн. английски лири (1,4 млн. долара). Веднага след удара с чукчето на водещия за привършване на договорката обаче картината стартира да се...самоунищожава.

На фрагментите от аукциона се вижда по какъв начин в залата настава лек ужас измежду присъстващите . Служители пък незабавно смъкват картината от стената , преди да се е унищожила изцяло.

Невероятната преживелица откри отзив в международните вести.
               

A post shared by (@banksy) on Oct 5, 2018 at 6:45pm PDT

В появилото се в този момент видео Банкси демонстрира по какъв начин инсталира устройството . Артистът съумява да резервира самоличността си в цялостна тайнственост за публиката към този момент години наред. Но в този момент разкрива, че няколко години по-рано скрито сложил шредера в рамката на картината " Момиче с балон ".

Идеята му била точно творбата да се самоунищожи, в случай че в миналото бъде продадена на търг. -->

В профила си в Instagram нестанандартният художник също е разгласил видео от залата по време на търга. Кадърът той разяснява с откъс от Пикасо: " Желанието за заличаване е и креативно предпочитание ".

Остава неразбираемо обаче по какъв начин шредерът се е задействал в точния миг. Дали създателят е участвал на търга на процедура не може да се допуска, защото никой не знае по какъв начин наподобява и кой е Банкси.

               

A post shared by (@banksy) on Oct 6, 2018 at 10:09am PDT

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР