В интернет е пълно със статии на тема: На 50

...
В интернет е пълно със статии на тема: На 50
Коментари Харесай

Докато все още имате време, трябва да изживеете живота си докрай - Ричард Гиър

В интернет е цялостно със публикации на тематика: " На 50 години животът занапред стартира ". Огледайте се обаче към себе си – доста хора на тази възраст са разочаровани, изтощени, апатични. За тях е смешно да се приказва за някакви достижения и очаквания.

Перспективи имат единствено тези, които имат пари. Те могат да си разрешат лято през ноември и ски през август. Те могат да живеят по метода, по който желаят.

Не приказвам за любовта: след 35-годишна възраст на множеството места една жена губи възможностите си за сполучлив брак в геометрична градация. Тези, които са по-възрастни, въобще не разчитат на мъжете. Те живеят умерено, сами.

И множеството мъже осъзнават, че на 50 години не са потребни за никого. Особено на младите хубавици. Последните са като крокодилите - в случай че им подадеш пръст, ще ти отхапят лакътя.

И по този начин, става известно, че след 50-годишна възраст хората имат само нормално домакинство, някаква специалност, занимание и деца с внуци. Някои мопгат да се похвалят и с другари, само че с всяка година общуването понижава.

Скучно е да се живее...

Но прочетете какво споделя за живота артистът Ричард Гиър:

„ През целия си живот майката на мой другар спазваше разпоредбите на здравословния живот.

Никога не си позволяваше алкохол, не е вкусвала никаква нездравословна храна, всеки ден спортуваше, постоянно беше преносима и дейна, пиеше питателните добавки, предписани от лекаря, в никакъв случай не излизаше на слънце без слънцезащитен крем.

Грижеше се за здравето си и полагаше всички вероятни старания. Днес, на 76 години, има рак на кожата и на костния мозък и остеопороза в тежка форма.

Бащата на моя другар яде бекон след бекон, маже масло върху филията, реди мазнотия върху мазнотия.

Никога, но в никакъв случай не е спортувал, всяко лято се пече на слънце, до момента в който кожата му хване „ коричка “. Живее живота си на цялостни обороти.

Живее го по този начин, както му харесва, а не по този начин, както го поучават близките. Днес е на 81, а докторите считат, че здравето му е като на младеж.

Никой не може да се скрие от личната си отрова. Тя съществува и ще ви откри, тъй като ще го кажа с думите на майката на моя другар:

Ако знаех, че животът ми ще свърши по този метод, щях да го пребивавам като оптимално се любувам на всичко, което ми споделиха да не върша!

Това е животът и никой от нас няма да се измъкне жив от този свят. Затова, апелирам ви, не се отнасяйте надменно към себе си. Докато към момента имате време, би трябвало да изживеете живота си до дъно.

Яжте вкусна храна. Разхождайте се под слънчевите лъчи. Гмуркайте се в океана. Споделяйте истините, които криете в сърцето си като скъпоценни съкровища. Бъдете глупави. Бъдете благи. Бъдете ексцентрични.

Защото на следващия ден може да е прекомерно късно. "

Разбира се, всичко това не значи, че би трябвало да похарчим последните си пари за безполезни покупки. Става дума за това да приемем всички условия, които имаме, и душевен да се пренастроим към различен метод на живот.

Да почистим живота си от непознати хора, от наложени отзиви, от отрицателни мисли. Да осъществяваме дребните си, само че съкровени стремежи. Да създадем това в този момент е доста по-лесно, в сравнение с млади години, тъй като с годините идват опитът и мъдростта, предпазливостта и проницателността.

С всяка година можем да станем по-щастливи. А в случай че това не се случи, значи това е проблем, който би трябвало да разгадаем, а не да продължаваме да живеем с него.

Източник: clubber.com

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР