В интерес на обществото ни е да разбере, че инвестициите

...
В интерес на обществото ни е да разбере, че инвестициите
Коментари Харесай

Адмирал Емил Ефтимов: Инвестициите в сигурността са фундаментални за всички сфери

" В интерес на обществото ни е да разбере, че вложенията в сигурността са фундаментални за действието на всички социално-икономически сфери. Колективната защита е най-ефективният механизъм, допускащ заслужено систематизиране на тежестите сред съдружниците и осигуряващ стабилно развиване на страните-членки “. Това съобщи адмирал Емил Ефтимов през днешния ден, 21 февруари, при откриването на годишната конференция на началника на защитата.

Той акцентира, че сега Алиансът и демократичният свят са изправени пред най-опасната и непредвидима среда за сигурност от времето на Студената война. " Новата действителност през днешния ден се отъждествява с изострено стратегическо опълчване, което извежда на напред във времето голям брой провокации пред груповата и националната сигурност и защита. Най-важната фундаментална задача на НАТО за ефикасна отбрана и защита на територията на съдружниците, в унисон с член 5 от Вашингтонския контракт, придобива още по-голямо значение. Единството, солидарността и сплотеността на страните-членки на Алианса са главният център на тежестта ни “, уточни адмирал Ефтимов.

Началникът на защитата означи, че взетите решения пo време на срещата на върха във Вилнюс са от извънредно значение за усилването на съюзния възпиращ и защитителен капацитет, само че и слагат нови провокации пред Въоръжените ни сили. " В този подтекст желая да напомня, че преди член 5-и от Вашингтонския контракт стои член 3-ти. В него е записано, че за по-ефективното реализиране на задачите на контракта, държавите-членки независимо или взаимно ще поддържат и построяват своя самостоятелен или групов потенциал за отговор на въоръжено нахлуване “, уточни адмирал Ефтимов.

Тази година тематиката на конференцията е " Предизвикателства пред националното обмисляне, осъществяване и обезпечаване на интервенциите в

подтекста на съюзните проекти за защита “. Фокусът е подложен върху нужните качества на Въоръжените ни сили за обмисляне, водене и обезпечаване на интервенциите в подтекста на условията на Алианса и поставените задания по възпирането и защитата в нашия район. За да се обезпечи осъществяването на Концепцията за въздържане и защита и груповата сигурност, би трябвало да има синхронизация сред съюзното и националното обмисляне, обезпечаване на задоволително сили и условия за в допълнение развръщане, изключително в сухопътния домейн. По време на форума се търсят оферти и отговори по редица въпроси, произлизащи от съюзните проекти за защита в съвсем всички домейни на взаимните интервенции.

Тази година присъединяване в конференцията още веднъж вземат представители от командната конструкция и структурата на силите на НАТО. Гост е началникът на щаба на Съюзното командване по интервенциите на Алианса адмирал Йоахим Рюле, а по видеоконферентна връзка ще се включат заместник-началникът на щаба по поддръжката на Съвместното командване на силите в Неапол генерал-майор Вилхелм Грюн и началникът на щаба на корпуса за бързо развръщане на НАТО в Гърция генерал-майор Георгиос Калампокас.

В програмата на събитието ще бъдат показани отчети от Щаба на защитата, командири на типове въоръжени сили, национални представители в командните структури на НАТО и Европейския съюз, както и от представители на отраслови институции в региона на защитата и националната сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР