В интерес на истината не съм от жените, които умеят

...
В интерес на истината не съм от жените, които умеят
Коментари Харесай

Амарилис - малък празник в саксия

В интерес на истината не съм от дамите, които умеят изключително добре да се грижат за растения. Сякаш домашните любимци повече ми „ прилягат ”. Преди време, обаче бях на посетители и толкоз се впечатлих от едно цвете, че то също се трансформира в мой „ любим ” и колкото и да не бях на „ ти ” със зеленината у дома, оказа се, че това евентуално е моето цвете и на всички тези, които нямат време, а и предпочитание, да поставят огромни грижи за домашната флора, а желаят да имат такава. Името му е амарилис и при пръв взор няма по какъв начин да не ви подсети лилиум. Определено е едно от най-прекрасните цветя, които можете да си отглеждате у дома.

Произход на амарилиса и отличителни белези

Амарилисът включва над 70 типа, които са се развили откакто са пренесени в Европа преди към 350 години. Външният тип на амарилиса е в действителност впечатляващ. Това цвете наподобява като дребен празник в саксия - охолно, блестящо, незабравимо. Произходът му води началото си от Южна Африка, и поради това то потвърждава, че в действителност е малко знамение освен заради хубостта си, а и заради издръжливостта си - амарилисът е доста резистентен на мощни горещини и в действителност тежки условия. Листата му са лентовидни, месести и тъмнозелени. Цветовете са огромни и тромпетовидни, могат да бъдат обагрени както в нежно бяло, по този начин и в буйно алено. Други краски, в които можете да съзрете това растение, са оранжевото, розовото, блестящо цикламеното, както и изпъстрено в разнообразни багри, ситуирани на линии или кормила.

Със сигурност си заслужава да внесете тази хубост вкъщи. Внимавайте при избора обаче, защото доста постоянно амарилисът се среща, показан и под името хипеаструм. Важно е да уточним, че това са две разнообразни растения, които принадлежат към едно и също семейство - Кокичеви. Родината на хипеаструма е Южна Америка. Познатият ни амарилис (Amaryllis belladonna) в действителност е хибрид от рода Хипеаструм (Hippeastrum).

Размножаване и разцвет

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР