В интерес на България е да сме член на НАТО

...
В интерес на България е да сме член на НАТО
Коментари Харесай

Заев: В интерес на България е да сме член на ЕС и НАТО

В интерес на България е да сме член на НАТО и да влезем в Европейски Съюз. Това съобщи пред Народното събрание в Скопие македонският министър-председател Зоран Заев, представен от вестник " Слободен щемпел ".

Македонската медия оповестява, че последните изказвания на България по отношение на историческите въпроси са разтревожили опозицията в Северна Македония.

На днешното съвещание депутатката от ВМРО-ДПМНЕ Магдалена Манаскова попита премиера Заев дали има проект Б, ако България блокира Северна Македония. Тя се поинтересува и какво работят смесените комисии.

Македонският министър председател изясни, че по избрани исторически въпроси към момента има различия.

" В интерес на България е да сме член на НАТО и да влезем в Европейски Съюз. Това носи стопански интерес за България, други ползи като просвета, обучение... и сигурно е в наш интерес ", съобщи Заев.

Той призна, че няма проект Б, в случай че България реши да блокира пътя на Северна Македония към Евросъюза.

Припомняме, предходната седмица президентът свика незабавна консултативна среща по тематиката Северна Македония, откакто стана ясно, че последната среща на Смесената българо-македонска комисия по историческите въпроси, която се състоя на 13 септември, беше избрана като " най-безплодната ", защото на нея още веднъж не бе реализирано единогласие по отношение на въпроса с Гоце Делчев. В последно време договарянията за общата история на България и Македония започнаха да буксуват.

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов първи оповести, че комисията за решаването на въпросите за общата история с Македония не работи. Той прикани страната ни да сложи ултиматум на Македония - в случай че те не се примирят с въпросите от общата ни история, България да не поддържа Македония за Европейски Съюз. Освен това и заплаши, че Вътрешна македонска революционна организация може да излезе от ръководството. Според него Македония единствено употребява България за участие в Европейски Съюз и НАТО. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР