В инициативата се включиха и доброволци, които помогнаха за почистването

...
В инициативата се включиха и доброволци, които помогнаха за почистването
Коментари Харесай

Керхер почисти Пантеона в Морската градина на Бургас

В самодейността се включиха и доброволци, които помогнаха за почистването към паметника

Екипът на Керхер почисти с професионалните си машини един от знаковите монументи в град Бургас – Пантеонът в Морската градина. Проектът се реализира с най-голям клас водоструйки, машини с високо налягане, индустриална смукачка, мултифункционална комунална машина и ръчни метачки.

„ Избраният способ беше извънредно щадящ и екологичен, без потребление на никакви химикали. Най-упоритите замърсявания бяха варовиковите отлагания върху естествения камък и графитите, а останалите бяха – тиня, мъх, мухъл и лишеи. Успяхме да почистим тези замърсявания с професионални водоструйки. В помощ на почистването след измиването на паметника се включихме с мултифункционална комунална машина, която измете боклука, само че може да бъде преоборудвана като система за измиване на улици, косачка, снегорин, система за поливане, храсторез, мулчиране и други “, показа Христо Мамаров, началник на плана от страна на Керхер.

Цялостното разчистване на Пантеона се реализира с екип от 6 души в продължение на 3 цялостни работни дни и бяха употребявани 15 тона вода. В самодейността се включиха и доброволци, които помогнаха за почистването към паметника. Събраният отпадък в края на плана беше близо 3 тона.

„ Това е третият ни план по социално-ангажираната ни стратегия в България. Радвам се, че успяхме да почистим един от емблематичните монументи в Бургас в сърцето на Морската градина. Това е нашият подарък към бургазлии и гостите на града и имам вяра, че всички с общи старания ще пазим града по-чист “, съобщи Мартин Василев, шеф на „ Керхер “ в България.

В рамките на програмата си за подкрепяне на културното завещание „ Керхер “ са почистили над 140 забележителности в света от 1980 до в този момент. Сред тях са „ Космическата игла “ в Съединени американски щати, Статуята на Буда в Китай, Колосите на Мемнон в „ Луксор “ в Египет, издигнати преди над 3 300 години, Мемориалната черква „ Кайзер Вилхелм “ в Берлин, считана за знак на немската столица, колоните на площад Свети Петър в Рим, Бранденбургската врата в Берлин, статуята на Христос в Рио де Жанейро и скулптурите на президентите в планината Ръшмор, Съединени американски щати. Почистването постоянно се прави в тясно съдействие с реставратори на монументи и експерти по история на изкуството, тъй че да се подсигурява дейно и безвредно разчистване и опазване на паметниците. Това е устойчива стратегия, която и екипът в България развива и ще надгражда през идващите години.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР