В индустриален парк в Янчъ, окръг в северозападния китайски автономен

...
В индустриален парк в Янчъ, окръг в северозападния китайски автономен
Коментари Харесай

Солено-алкалната почва се превръща в ценен актив в Нинся-хуейския автономен регион

В промишлен парк в Янчъ, окръг в северозападния китайски самостоятелен регион Нинся Хуей, който се намира на южния завършек на пустинята Му-Ус, има близо 800 оранжерии, издигнати върху голяма повърхност от солено-алкална почва. Невъзможно е солено-алкалната почва да се трансформира в благодатен чернозем, само че може да генерира облаги, когато се употребява вярно. В парниците обаче не се отглеждат плодове и зеленчуци, а спирулина. В някои от парниците също по този начин се отглеждат и скариди.

За да създадат неплодородната солено-алкална почва продуктивна, локалните управляващи вкарват предприятия за аквакултури и обработка на водорасли и основават 167 хектара бази за отглеждане. Днес индустриалният парк на годишна база създава 500 тона спирулина и 20 тона фикоцианин.

Повечето от предприятията в индустриалния парк се занимават с произвеждане на спирулина на таблетки и прахуляк. За да подобрят добавената стойност на своите артикули, някои предприятия вкарват водещи нови технологии и нововъведения в своите индустриални процеси.

Успехът на индустриалния парк демонстрира, че е изцяло допустимо негативните фактори на средата да се трансфорат в преимущества и да се реализира печеливш стопански напредък. Янчъ трансформира детайлите на околната среда, които в миналото са ограничавали неговото развиване, в неповторими преимущества, които му оказват помощ да реализира триумф по пътя към стабилно екологично чисто развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР