В името на по-доброто бъдеще за деца, младежи и девойки

...
В името на по-доброто бъдеще за деца, младежи и девойки
Коментари Харесай

Започва 9-ата благотворителна инициатива Изкуството за деца в нужда

В името на по-доброто бъдеще за деца, младежи и девойки в неравностойно състояние, Фондация " Св. Св. Константин и Елена " стартира новата акция на благотворителната самодейност " Изкуството за деца в потребност ", чието начало по традиция е в Деня на настойника на художниците Св. Лука - 18 октомври.
Каузата за подкрепяне на децата се организира за 9-а поредна година под формата на продажба на творби на изкуството от каталога на Фондацията. Целта е събирането на средства, които да обезпечат нуждите на подрастващите през идната календарна година. Събраните дарения са в интерес на 112 деца лишени от родителска грижа, в неравностойно състояние и със специфични потребности от ЦНСТ " Изгрев ", ЦНСТ " Другарче " и Дом за деца " Княгиня Надежда " във Варна, както и за възпитаниците на помощното учебно заведение с пансион " Св. Св. Кирил и Методий " в с. Кривня. Повече от 200 произведения на български и задгранични създатели вземат участие със свои произведения в сегашния азбучник на Фондацията. С всяка минала година идеята за подкрепяне на децата набира все по-голяма известност - вземат участие от ден на ден създатели и галерии, които вършат дарения на картини, нараства броят и на донорите, които посредством откупки на произведения подкрепят децата в неравностойно състояние, усилват се сътрудниците на Фондацията в лицето на огромни компании, с които се осъществят спомагателни взаимни дарителски акции. 
През 9-те години от съществуването на самодейността, дарителските средства се изразходват целево за образованието, възпитанието и развиването на децата, за включването им в разнообразни креативен планове, уъркшопи и експедиции, за курсове и летни лагери, за възстановяване на персоналния комфорт на децата, за нашарване на свободното им време, всекидневие и обществена среда. Инициативата " Изкуството за деца в потребност " подкрепя и студенти с отличен триумф посредством стипендиантските стратегии " Туризъм ", " Здраве посредством СПА " и " Изкуства ". Кампанията за продажба на творби на изкуството тази година ще премине през следните стадии - от 18 октомври до 4 декември творбите от каталога на Фондацията могат да бъдат изплатени посредством интернет-кампания в www.foundation.bg и във Фейсбук на https://www.facebook.com/foundation.bg. 
На 5 декември в Галерия Графит е годишния Благотворителен коктейл, на който всички произведения вземат участие в групова галерия и също могат да бъдат изплатени в интерес на децата. Пълната информация за задачите на благотворителната самодейност " Изкуството за деца в потребност " ще намерите в уеб страницата на фондацията http://www.foundation.bg/activities/bg и във Facebook страницата http://bit.ly/2fa6ZGq
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР