В идните дни се очаква Софийска градска прокуратура да приключи

...
В идните дни се очаква Софийска градска прокуратура да приключи
Коментари Харесай

Софийска градска прокуратура се очаква да се произнесе по разследването на бизнесмена Росен Карадашки


В идните дни се чака Софийска градска прокуратура да завърши с следствието против предприемача Росен Карадашки, научи Скандал. Той е наследник на Стоян Карадашки, който е един от притежателите на компания за мебели Арон. През май 43 годишният Карадашки-младши беше задържан за 72 часа по обвиняване, че е изнудвал Константин Генчев, който е съсобственик на прекратилата активността си мебелна компания. Третият съучастник в бизнеса е полският жител Артур Каласка. На втора инстанция Софийски градски съд отхвърли да пусне обвинения под гаранция с претекста, че е лице с висока степен на заплаха и заплашва очевидците против него.

Казусът стартира през 2016г., когато Стоян Карадашки е сключвал съзнателно неизгодни за „ Арон-груп” покупко-продажби, с компании, свързани със сина му Росен. По този метод „ Арон-груп” е задлъжняла с над 1,7 милиона евро на Карадашки младши. В следствие Стоян Карадашки се е отдръпнал от управата на компанията и е оставил своя дял на щерка си Рая, която е приемала еднолично поканите от ЧСИ за непринудено осъществяване по отношение на дължимите суми към нейния брат и не е уведомила сдружението за дейностите си. Това е довело до изпускане на двуседмичния период, в който от компанията са имали опция да апелират и е бил натрапен запор на имуществото на „ Арон-груп”. Впоследствие част от парцелите на мебелната къща са разпродадени от ЧСИ за покриване на насъбраните задължения.
Срещу Росен Карадашки, който взе участие в собствеността на 36 компании, има няколко следствия за разнообразни закононарушения. Голяма част от тези компании са регистрирани в офшорни зони като главната активност, която Росен развива посредством тях е разпределяне на заеми. В момента той води десетки каузи за имуществото. Една от тези фамилни компании е „ Финанс Холд България “ ООД, която от години се занимава с лизинг и разпределяне на заеми при съмнителни условия. Справката в комерсиалния указател демонстрира, че през декември 2017г. е осъществена промяна в собствеността и капиталът е вдигнат на 1 милион лв.. Съдружници в нея са влезнали някогашната шефка на пазарите в Младост Мария Гулева с 180000 лева, бащата Стоян Карадашки с 570000 лева и малко известния Стефан Дичев, който взе участие с 250000 лева За шеф е назначена майката на Росен Карадашки - Валентина. Дейността на компанията се резервира, а точно финансов лизинг; гаранционни сделки; придобивания на вземания по заеми и друга форма на финансиране (факторинг, форфетинг и други); придобиване на участия в кредитна институция или друга финансова институция; разпределяне на заеми със средства, които не са набрани посредством обществено привличане на влогове или други възстановими средства. Твърди се, че Стефан Дичев е обвързван и с проблема Десислава Иванчева – задържаната и упрекната в рушвет отстранена кметица на Младост. Той беше арестуван от полицията в деня на ареста на Иванчева и бе освободен след 24 часа без покачване на обвинявания против него. „ Финанс Холд България “ ООД е обвързвана с компанията "Невада Естейтс " ЕООД, която е със същия предмет на активност и чиито шеф е още веднъж Росен Карадашки.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР