В идеалната държава винаги е краят на октомври. Протестите не

...
В идеалната държава винаги е краят на октомври. Протестите не
Коментари Харесай

Идеалната държава

В идеалната страна постоянно е краят на октомври.
Протестите не са неразрешени, само че забравени, лозунгите са във винтидж сбирки. Кислородът към " Александър Невски " е разводнен, стига за спестовно дишане, да се крещи е немислимо. Може единствено сякаш да се крещи. Отваряш уста и проследяваш безмълвието й. Препоръчано е като медитация и може да се практикува от стотици души дружно.
В идеалната страна министър председатели и вицепремиери са мумифицирани и ръководят от мавзолеи. От лицата им към този момент няма смисъл, защото още приживе са основали Алгоритъма - стратегия, усвоила стотици хиляди втръснали повторяеми реплики и ги провежда изкусно в разнообразни комбинации. Тя създава всеки ден изявления, диспути и конференции. Алгоритъмът е власт и съпротива, ред и безвластие. Обикновено приказва с гласа на Цецка Цачева, а от вариантите може да избереш и някой различен - да вземем за пример Цецка Цачева.
Гражданите могат да задават въпроси към Алгоритъма, а той да им дава отговори. Може да попиташ какво да направиш за децата с увреждания (в идеалната страна към момента се раждат такива деца), а Алгоритъмът умерено дава отговор, че може да отидеш на митинг, само че единствено в случай че той не съвпадне с Деня на честването на политиците. А той е всеки ден. Системата е изпуснала единствено високосния двайсет и девети февруари, когато през четири години може да се самоубиеш пред постройка на институция. Не си лишен от варианти.
Новините са се отказали от всичко останало и цялата емисия споделя за произшествия. Единият водещ повдига вежда и с леко придвижване към камерата споделя, че " през днешния ден ТИР блъсна кола на автомагистрала " Тракия ", а след това другият повдига вежда и с гробовен звук оповестява, че през днешния ден " четирима младежи се блъснаха в дърво в Сливен ". Ани Цолова към момента се приготвя за нейното начин на живот предаване. Годината е 2031-ва.
В идеалната страна мумията на вицепремиера се извинява единствено пред Алгоритъма, а Алгоритъмът приема неговите извинения, които след това могат да бъдат обсъждани в обществените мрежи. Идеалната страна е планувала цялостна независимост на обществената мрежа. Онова, което става там, е безвредно за Идеалната страна, а това, което става в нея, безвредно за обществените мрежи. Стигнат е необикновен, мечтан абсурд - всички се интересуват от политика, а нищо в политиката не се трансформира. Хамстерът върти колело, което няма прътове и размахва крайници във въздуха.
Но недейте си помисля, че никой не декларира правата си обществено. Пред националното заседание в идеалната страна постоянно стои Йоло Денев, а пред министерски съвет - Босия. Двамата са към този момент на 98 години. Когато децата ги сочат с пръст, майките им споделят, че умерено мами - " дядката е вманиачен ". Двамата са спокойни. Единият ще отиде при Ганди, другият при Тангра. А Алгоритъмът предлага на потребителите си приложение, с което да ги отглеждат и хранят във виртуална симулация. Сутрин може да обелиш краставица на Йоло, а вечер да накараш Босия да напише нещо в блога си. Другият четат и рейтват. Получаваш две звездички.
Всички в идеалната страна спортуват, хранят се добре и работят в бизнесцентъра на Младост - защото цялата идеална страна е обезлюдяла. Има хора, които си хващат нощния трен от Бургас, с цел да стигнат до Тех Парк, след това се прибират със аероплан, с цел да вечерят със фамилията си и се връщат с нощния трен, с цел да работят още веднъж. Според политическия логаритъм това е най-правилното, с цел да има настояща стопанска система и предизвиква тази претовареност. Понеже в Бургас заплатата е 50 лв., в бизнесцентъра - 5000, които стигат за ръба на плочката на квадратния сантиметър на тоалетна в Лозенец, която би трябвало да изплащаш 48 години, с цел да сереш на мира. Алгоритъмът поправя думата сереш. Той не обича цинизми.
Идеалната страна е великодушна на хазартни благоприятни условия. Протестът против системата се показва в разнородни игри, а всеки носи в джоба си щастливата стотинка, с която да изтърка билетчето, което печели постоянно ново билетче, което печели постоянно ново билетче. Победителят ще бъде единствено един, а премията персонално ще му връчи най-известния артист в идеалната страна. Играе в сряда Хамлет, а в четвъртък води риалити.
В идеалната страна никой не емигрира, тъй като никой не желае да емигрира от идеална страна. Това е идеално за нея, само че освен - идеално е за нейните жители. Не си мислете, че се усещат зле, никога - животът в кенеф е траял прекомерно дълго, с цел да може кафевият цвят да им прави усещане. Догодина в идеалната страна предстоят избори, а всеки има право да гласоподава. Алгоритъмът ги поучава да не губят опцията да трансформират логаритъма и да упражнят правото си на глас. Те ще го създадат.

Автор: Райко Байчев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР