В храма Св. Архангел Михаил в Белград беше интронизиран новият

...
В храма Св. Архангел Михаил в Белград беше интронизиран новият
Коментари Харесай

Новият патриарх на Сърбия: Човекът е единственият вирус, който създава дисбаланс в света

В храма " Св. Архангел Михаил " в Белград беше интронизиран новият сръбски патриарх Порфирий, съобщи БНР. В първата си проповед той загатна Косово с думите: " Най-голямата ни грижа ще продължи да бъде Косово и Метохия и нашият православен народ, където и да живее... Косово за нас е духовна пъпна шнур, която ни свързва с люлката и източника на нашата еднаквост ", акцентира сръбският патриарх.

Порфирий се обърна към вярващите и със съвет " в изискванията на пандемия да не разрешават на страха да надделее над разсъдъка ". Той прикани жителите да бъдат мощни и трезви, да не разрешават на страха да надделее и че „ всеки здрав човек може да бъде доста по-лош вирус “.

" Човекът е единственият вирус, който основава несъответствия в света, който Бог е основал. Да покажем какъв брой сме взаимосвързани и единни и по какъв начин дружно можем да преодолеем този камшик, на първо място бичът на прегрешението и заболяванията ", сподели патриархът. На церемонията участваха президентът на Сърбия Александър Вучич и водачи на сръбски религиозни общности.

" Загребско-люблянският митрополит Порфирий е чест посетител на Българската православна черква, като е взимал присъединяване в конференциите на интернационалната мрежа за проучване на религиите и деструктивните култове ", написаха след избора на сръбския архиерей от Светия Синод на БПЦ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР