В хода на валутната търговия във вторник доларът е относително

...
В хода на валутната търговия във вторник доларът е относително
Коментари Харесай

Еврото се възстановява от срива след кризата в Германия

В хода на валутната търговия във вторник доларът е релативно постоянен по отношение на еврото и йената на фона на ниската интензивност на пазарите в навечерието на Деня на благодарността в Съединени американски щати.

Сутринта еврото струваше $1,1739 спрямо $1,1733 при закриване на търговията в понеделник.

Курсът на американската валута по отношение на японската в това време е 112,59 йени, при 112,62 йени за $ в края на вчерашната сесия.

За едно евро през днешния ден сутринта даваха 132,17 йени п.н съпоставените с 132,14 йени ден преди този момент.

В четвъртък в Съединени американски щати се отбелязва Денят на благодарността, един от основните празници в страната, и доста американци се вземат отпуска в сряда и петък, с цел да удължат почивните си дни. На този декор през тази седмица ще се следи намалена интензивност на всички финансови и други пазари.

Инвеститорите не престават да наблюдават политическата рецесия в Германия, след порвала на договарянията за основаване на новото съдружно държавно управление. В понеделник президентът Франк-Валтер Штайнмайер прикани партиите да се върната на стола на договарянията. Но както той, по този начин и канцлерът Меркел не изключват нови предварителни избори.

В началото на фона на тези вести еврото внезапно спадна по отношение на $, само че по-късно трейдърите започнаха интензивно да купуват общата валута и нейният курс се възвърне.

В същото време австралийският $ поевтинява по отношение на множеството международни валути, поради упованието Централната банка на страната да не бърза с повишението на лихвите. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР