В хода на валутната търговия в понеделник курсът на долара

...
В хода на валутната търговия в понеделник курсът на долара
Коментари Харесай

Еврото задържа най-високата си от два месеца цена

В хода на валутната търговия в понеделник курсът на $ във връзка с общата европейска валута е постоянен.

Но цената на еврото остава на най-високото си ниво от края на септември насам. Опасенията на вложителите по отношение на политическата неустойчивост и несигурност в Германия и еврозоната последователно отшумяват.

В центъра на вниманието на пазарите в този момент е ориста на данъчната промяна в Съединени американски щати и чуването в Конгреса на Джеръм Пауел в качеството му на претендент за идващ началник на Федералния запас.

Индексът на $, идващ динамичността на американската по отношение на кошница от 6 международни валути респект не се трансформира, оставяйки на ниското си от два месеца равнище.

Днес сутринта еврото се разменя за $1,1929 спрямо курса $1,1932 при зариване на търговията в Ню Йорк в петък. Следващото значимо равнище на противодействие за превъзмогване от еврото е равнището $1,1965, означават анализатори.

Спрямо японската валута доларът се разменя по 111,32 йени при курс 111,53 йени в петък.

За едно евро през днешния ден сутринта даваха 132,81 йени спрямо 133,08 йени при закриване на търговията в края на предходната седмица.

Южноафриканският ранд се пробва да отиграе петъчното съществено рухване на цената. В хода на търговията през днешния ден той се повишава с 0,6% след срутва с 2% на 24 ноември, когато S&P Global Ratings намали кредитния рейтинг на ЮАР. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР