В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на американския

...
В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на американския
Коментари Харесай

Доларът е най-слаб от два месеца насам

В хода на валутната търговия в четвъртък курсът на американския $ продължава да спада след вчерашното му намаляване до минимално за повече от месец ниво.

Причината бе оповестеният протокол от съвещанието на Федералния запас на Съединени американски щати, който демонстрира, че редица от шефовете на регулатора са обезпокоени от устойчиво ниската инфлация.

Днес сутринта общата валута нараства до $1,1833 за едно евро спрямо $1,1822 при закриване на предходната сесия. В сряда еврото нарастна с0,7 %, достигайки покрай месечния си пик.

Спрямо японската валута " зелените пари " се търгуват при курс 111,26 йени за $ при равнище 111,22 в сряда. В хода на търговията доларът спадна до 111,07 йени, което е минимално равнище от 18 септември насам.

Обемът на днешната валутна търговия ще бъдат евентуално много по-малки от нормалните, заради това, че четвъртък е празничен ден в Съединени американски щати ш Япония и тези пазари ще бъдат закрити.

Протоколът от съвещанието на Фед, провело се на 31 октомври и 1 ноември демонстрира, че управлението на централната банка търси причини за повишаване на лихвите през декември. Но част от неговите членове са обезпокоени във връзка с трайно ниската инфлация, която не дава отговор на мечтаните целеви нива на регулатора. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР