В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно

...
В ход са ремонтните дейности по сградите на най-старото учебно
Коментари Харесай

Ремонтират най-старото учебно заведение в Перник

В ход са ремонтните действия по постройките на най-старото образователно заведение в Перник - VI СУ " Св. св. Кирил и Методий " и ДГ №15 " Райна Княгиня ", оповестяват от общината. С тях се цели възстановяване на енергийните характерности на двете образователни заведения посредством въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и трансформацията им в здания с близо до нулево ползване, съобщи БНР.

Обновяването на постройките е по план, реализиран с поддръжката на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година по меморандума сред България и Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия, а програмен оператор е Министерството на енергетиката.

Реализацията на проекта ще способства за нараснало произвеждане на сила от ВЕИ и ще подкрепи експертния потенциал в региона на енергийната успеваемост.

Вече е подмененd част от покрива на Шесто учебно заведение, санирани са физкултурнитя салон, както и част от учебната постройка. Подменя се остарялата и амортизирана дограма на детска градина " Райна Княгиня ", продължава и топлоизолирането на постройката.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР