В Херсонска област врагът засили атаките си срещу позициите на

...
В Херсонска област врагът засили атаките си срещу позициите на
Коментари Харесай

Ад в Херсонска област: Врагът порази 9 високи сгради, учебно заведение, частни къщи, уби мирни жители

В Херсонска област врагът ускори офанзивите си против позициите на украинските въоръжени сили и нанася серия от удари по цивилното население, което докара до няколко убити и ранени, предава.

Според пресслужбата на Южните отбранителни сили в Черно море има два кораба на окупаторите - един в Азовско море и един ракето-носител – в тяхна база.

Противникът не престава да се пробва да изтласка частите на украинските въоръжени сили от позиции на левия бряг. По-специално, през миналото денонощие врагът се е засилил и е направил 9 безполезни щурмови дейности, само че откакто е понесъл съществени загуби, се е отдръпнал.

От пресслужбата твърдят, че отбранителните сили на Украйна подхващат ограничения за разширение на плацдарма, устойчиво удържат позициите си и нанасят обилни провали на съперника в жива мощ и техника – както в региона на тяхното местонахождение, по този начин и по огневите позиции и в регионите в тила.

" През последните 24 часа имаме резултати от разузнаването, че има 38 по-малко окупатори, изумени са станция за електронна война и три транспортни средства на левия бряг. Бил е погубен и център за ръководство на безпилотни самолети “, се споделя в известието.

В същото време окупаторите водят интензивно разузнаване по въздух, не престават да щурмуват с артилерийски огън и да употребяват ударни дронове. По време на боевете съперникът нанесе въздушен удар с четири управляеми бомби по обитаемоте места Берислав и Новоберислав. Агресорът употребява и разнообразни модификации на дронове, които изпозват с цел да хвърлят осколъчни муниции – към Михайловка и Золотая балка бяха изпратени шест взривни боеприпаса. Изпод руините на една от къщите е извадена стара жена, на която е оказана нужната помощ.

Седем пъти съперникът изпрати артилерийски огън по Херсон. Обстрелвани са Ивановка, Золотая Балка, Тягинка, Велетенске, Белозерка, Садовое в Херсонска област, както и Дмитровка, Яселка и акваторията на община Очаков в Николаевска област. Двама цивилни са убити по време на артилерийските офанзиви. Пострадали са девет високи здания, административна постройка, образователно заведение, повече от две дузини частни къщи, два магазина, икономически постройки, персонални коли и електропроводи.

Според ръководителя на Херсонската ОВА Александър Прокудин към 23:00 часа нашествениците са атакували Берислав, като при удара в жилищен квартал е ранена 71-та жена. Тя се озова под руините на жилищен блок. Спасителите съумели да я отблокират.

На 12 януари следобяд нашествениците са подложили улиците на Херсон на артилерийски обстрел, при който е умряла на място жена, а в кола е намерено и обгоряло тяло.

Също през нощта Садовое е било атакувано, където е изгоряла частна къща. Пострадал е възрастен мъж.

Още тази заран бе нападнат Днепровск. Жена, родена през 1960 година, която е била на улицата по време на обстрела, е ранена в крайниците. Тя е в приблизително тежко положение – тя е в травматично-мозъчен стрес, има шрапнелни рани на подбедрицата.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР