В Хърватска процесът по подготовка за влизане на страната в

...
В Хърватска процесът по подготовка за влизане на страната в
Коментари Харесай

Пеканов: България няма да обеднее. Ползите от приемането на еврото ще са повече

В Хърватска процесът по подготовка за влизане на страната в еврозоната върви обикновено и умерено, сподели по bTV вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Той бе в Загреб, където организира срещи с високопоставени политици като премиера Андрей Пленкович и министри.

Всичко там върви сполучливо, без разтърсвания, посредством вярна връзка. В момента има двойно проявление на цените - в хърватски куни и в евро, само че хората пазарят и заплащат в куни.

Хърватска ще одобри еврото на 1 януари 2023-а. Във всички търговски обекти от месеци се организира акция, коментират се защитните механизми. Разговаряхме с жители и с бизнеса, те нямат терзания за повишаване на цените отвън това в целия Европейски Съюз. Европейските механизми служат като поръчител. У нас приоритет на служебния кабинет е европейската интеграция. Необходимо е постоянен кабинет и парламент да одобряват влизането ни еврото у нас, добави Пеканов.

Според него би трябвало да се организира разяснителна акция какви са рисковете и по какъв начин да бъдат преодолени. Ползите ще са доста повече - мощен банков контрол, финансова непоклатимост.

През есента чакаме първия транш от проекта за възобновяване, разгласи служебният вицепремиер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР