В Харков и региона отново се чуват експлозии. Според Укринформ,

...
В Харков и региона отново се чуват експлозии. Според Укринформ,
Коментари Харесай

В Харков и региона отново се чуват експлозии

В Харков и района още веднъж се чуват детонации . Според Укринформ, базирайки се на телеграфния канал " Трух ", съветските ракети са изстреляни от съветския град Белгород .

Руснаците се пробват с всички сили да попречат на украинците да напреднат към държавната граница. Противникът обстрелва интензивно с артилерия регионите на Козача Лопан, Малие Проходи, Дементиевка, Петровка, Верхний Салтов, Рубижне и покрайнините на Харков.

Руски войски обстрелват Сумска област , съответно се показва офанзивата до селището Середина-Буда в Сумска област.

Ръководителят на военната администрация на Сумска област Дмитрий Живицки заяви в канала си в Telegram, че в неделя е била обстрелвана община Середнобудска. 10 удара са засечени през вчерашния ден . По предварителна информация няма потърпевши.

Руските войски се пробват да попречат на прегрупирането на украинските войски в Запорожие, Новопавловск, Курахово, Авдеевка и Лиман , заяви още Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. Извършва се артилерийски обстрел от друг диаметър по разнообразни посоки.

"...Във Волинското и Полеското направление обстановката не се е трансформирала значително... ", допълват от Генералния щаб.

Най-трудна остава обстановката в Донецка и Луганска област. Четвърта седмица се водят боевете за Северодонецк.

В Донецкото направление съветската войска употребява интензивно авиацията . Под артилерийски обстрел са регионите на Лисичанск, Сиротино, Вороново, Боровское, Белая гора, Устиновка, Мирна Долина и Тошковка и нанася въздушни удари със самолети Су-25 край Белая гора и Мирна.

Украинският общоприет щаб оповестява и че руснаците са разположили в Брянска област до един зенитно-ракетен дивизион от ЗРК С-300В4. Тази заран от губернаторът на съветската Брянска област заяви за обстрел без жертви.

В Слобожанското направление врагът нанася въздушен удар и артилерийски обстрел в региона на селата Тимофеевка и Морозова Долина.

В Лиманско, Авдеевско, Кураховско, Новопавловско и Запорожско направление врагът се пробва да попречи на прегрупирането на нашите войски, написа още генералният щаб на Украйна тази заран.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР