В град Улм в Кралство Вюртемберг, част от Германската империя,

...
В град Улм в Кралство Вюртемберг, част от Германската империя,
Коментари Харесай

14 март 1879 г. - Ражда се Алберт Айнщайн

В град Улм в Кралство Вюртемберг, част от Германската империя, се ражда Алберт Айнщайн – един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена. Неговото лице е едно от най-разпознаваните във всички елементи на земното кълбо, а постоянно е определян и като бащата на актуалната физика.

Името на Айнщайн се свързва с известното уравнение за равностойност на маса и сила. През 1921 година получава Нобелова премия за приноса си към теоретичната физика и изключително за откриването на закона за фотоелектричния резултат.

В самото начало на своята научна кариера Алберт Айнщайн схваща, че при тогавашните възгледи за физиката класическата механика не може да се съвмести със законите за електромагнитните полета, което го насочва към създаването на неговата специфична доктрина на относителността. Той схваща също, че правилото на относителността може да бъде прибавен и към гравитационните полета и през 1916 година формулира и общата доктрина на относителността. Айнщайн продължава работата си в региона на статистическата и квантовата доктрина, създавайки свое пояснение на теорията на обикновените частици и придвижването на молекулите. Той изследва и топлинните свойства на светлината, с което слага основите на фотонната доктрина за светлината. През 1917 година той употребява общата доктрина на относителността за основаването на повсеместен модел на структурата на Вселената, с което слага началото на релативистичната космология.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР