В голяма степен, развитието на европейските железопътни мрежи е критерии

...
В голяма степен, развитието на европейските железопътни мрежи е критерии
Коментари Харесай

История на първата железница в Европа

В огромна степен, развиването на европейските железопътни мрежи е критерии за цялостното развиване на страните през целия 19-ти век. Изключително значимо изискване е за бързите връзки, като спомагателно средство за стопанското развиване на народите.

Разбира се, дружно с построяването на жп линиите се появяват и геополитически ползи, решаването на значими военно-стратегически задания и не на последно място - даже културното развиване и продан сред страните.

Началото на железницата е сложено в остаряла Англия през далечната 1814 година с стартирането в деяние на първия изцяло дееспособен парен локомотив с име " Lokomotion " конструиран и направен от инженер Джордж Стефенсон.
 Нов жп маршрут в Европа свързва 3 недооценени европейски дестинации, които може да обиколите за ден
Нов жп маршрут в Европа свързва 3 недооценени европейски дестинации, които може да обиколите за ден

Услугата дава пряк маршрут до трите града, пресичайки границите на три страни

Това дружно с въвеждането в постоянна употреба на първата железопътна линия от Стоктън до Дарлингтън в Северен Йоркшиър с дължина към 40 км. през 1825 година се води началото на железопътния превоз в света.

Само две години по-късно линията е разширена, като се употребява и първия провесен мост по нея, който прочее може да се види и в днешния ден, само че към този момент няма тази товароносимост по основание сигурност.

Няколко години по-късно, имаме към този момент много издигнати железопътни връзки във Франция и Германските кралства или херцогства. За доста къс интервал от време тези и други страни на остарелия континент построяват свойте железопътни мрежи.

Останалото, както се споделя, е история.
 Историята на
Историята на " най-известния трен в света " и къде може да се повозите с него?

С него са пътували звезди като Монро и Уолт Дисни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР