В годишния доклад на Групата държави срещу корупцията към Съвета

...
В годишния доклад на Групата държави срещу корупцията към Съвета
Коментари Харесай

МВнР: България е изпълнила 16 от 19 препоръки по превенция на корупцията

В годишния отчет на Групата страни против корупцията към Съвета на Европа (GRECO) за 2019 година се показва, че България извършва общо 63,2% от общо 19 рекомендации по линия на четвъртия кръг на оценка от страна на GRECO, който е отдаден на предварителна защита на корупцията във връзка с народните представители, съдиите и прокурорите, оповестиха от Министерство на външните работи.
От тях четири рекомендации са за предварителна защита на корупцията измежду националните представители; девет измежду съдиите и шест измежду прокурорите. Общата оценка за страната ни е, че е изпълнила общо шестнайсет от деветнайсетте рекомендации. Сред народните представители цялостното осъществяване е 50%, измежду съдиите – 55,6%, измежду прокурорите – 83,3%.
България е измежду страните с доста положителни индикатори на осъществяване на рекомендациите, което е доказателство за ефикасността на напъните, положени от нашата страна. Пълно приложение регистрират Финландия и Норвегия със 100% осъществяване на всички рекомендации, Англия - 87,5%, Швеция – 75%, Естония – 73,7 %, Латвия и Словения надлежно с 68,8% и 66,7%. Годишният отчет на Групата страни против корупцията (GRECO) към Съвета на Европа за 2019 година дава информация по отношение на активността на групата и осъществяването на рекомендациите й от нейните страните членки. През октомври 2020 година е планувано представители на организацията да посетят България по отношение на петия кръг на оценка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР