В Германия започна първият съдебен процес срещу автомобилния концерн Фолксваген

...
В Германия започна първият съдебен процес срещу автомобилния концерн Фолксваген
Коментари Харесай

В Германия започна мегаделото срещу Фолксваген

В Германия стартира първият правосъден развой против автомобилния тръст " Фолксваген " след абсурда с излъчванията на дизеловите коли. Делото може да има дълготрайни последици за водещия европейски производител.

 © Българска телеграфна агенция
Акционерите упорстват за обезщетение в размер на 9 милиарда евро поради загуби от курса на скъпите бумаги. Решаващият въпрос, на който ще се търси отговор по време на процеса, е дали концернът навреме е уведомил фондовите пазари за аферата с манипулираните дизелови мотори.

Отговорът на съдиите провокира толкоз огромен интерес, че се постанова делото да стартира не в постройката на съда, а в градска мултифукционална постройка. Двете страни са заели армада от юристи, които са подготвили планини от документи. Повече от 2000 огромни и дребни анкционери са тъжители в гражданския развой.
Маркус Пфюлер, юрист на " Фолксваген ": На това дело, съгласно нас, ще се обяснява дали " Фолксваген " е извършил задължението си да осведоми в точния момент финансовия пазар. Ние сме уверени, че това е по този начин.
Кой какво е знаел по високите етажи на автомобилния тръст за операциите на излъчвания в дизеловите мотори - " Фолксваген " се аргументира, че едвам преди три години се е схванало. След няколкодневна инспекция и разбор на следствията са осведомени тържищата. Адвокатите на акционерите желаят да потвърдят, че концернът е мамил финансовите пазари от 2008 година насам.
Андреас Тилп, юрист на акционерите: " Фолксваген " даде поръчка за развиването на основна технология за чисти, водещи в международен мащаб, дизелови мотори. Най-късно през юни 2008 година управлението е знаело, че тази цел няма да се реализира. Това е трябвало да се каже на тържищата. Вместо него с машинация от Съединени американски щати е изваден документ за дизелови мотори.
Информацията, която e под въпрос. е щяла да даде отражение върху курса на акциите. Процесът, който стартира през днешния ден, ще продължи дълго. Вероятно години. И той не се отнася до чист въздух, а до финанси.
 Заради абсурда Заради абсурда "Дизелгейт ": Обвинения на някогашния началник на Фолксваген
Министерството на правораздаването на Съединени американски щати повдигна обвинявания на някогашния изпълнителен шеф на Фолксваген във връзка със абсурда "Дизелгейт ". Компанията...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР