В Германия измислиха как да преодолеят обледяването, когато настъпи зима

...
В Германия измислиха как да преодолеят обледяването, когато настъпи зима
Коментари Харесай

Германия излезе с интересен начин за справяне със зимния проблем

В Германия измислиха по какъв начин да преодолеят обледяването, когато настъпи зима - просто с потреблението на саламура.

Баварски производител на храни откри инструмент, с който оказва помощ в битката с леда. Заледените пътища постоянно се трансформират в световен проблем, който е настоящ в доста страни.

Саламура

В Германия възнамеряват да употребяват доста необикновен способ за справяне със замръзналите пътища. Те ще победят леда благодарение на туршии, или по-скоро саламурата, получена от тях. Баварска компания за хранителни артикули, наречена Develey, предложи първични материали за този опит.

Хитрост

В Бавария с помощта на саламуратасмятат да спестят пет милиона литра вода и към 700 тона сол. Инициаторите на плана допускат, че този метод доста ще отбрани околната среда от нездравословни въздействия, защото саламурата е по-полезна от обичайните средства, които се употребяват за битка с леда.

За опита чиновниците на Develey възнамеряват да прибавят повече сол в саламурата, която остава след обработката на краставиците, тъй че получената примес да стане оптимална за обработка на пътища. Според проекта на пилотния план, по описания метод се планува да се обработят хиляда километра от пътното платно.

Ледът се появява по пътищата, когато температурата на въздуха е от нула до минус 10 градуса по Целзий. Понякога може да се резервира при -15 ° C със слаб вятър или цялостното му неявяване. Този метеорологичен феномен затруднява напредването освен на коли, само че и на хора и животни. Често дебелината на замръзващия лед е незначителна, само че от време на време може да доближи няколко сантиметра. В такива случаи следствията са строшаване на тел и рухване на огромни клони от дървета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР