В ГЕРБ все още нямат официална информация от страна на

...
В ГЕРБ все още нямат официална информация от страна на
Коментари Харесай

Петкова в шок от изтеклите имена на ПП-ДБ: Звучат като шега. Ген. Атанасов за МВР министър – неприемливо!

В ГЕРБ към момента нямат публична информация от страна на Политическа партия и Демократична България за състав и конструкция на Министерски съвет. Това сподели в предаването „ Здравей, България ” депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.
„ По отношение на тези имена, които изтекоха в общественото пространство, те ми стоят като смешка ”, разяснява тя.
„ Няма по какъв начин министър-председател да е учен Денков, при изискване че вицепремиери ще са му неговите началници по партийна линия. Не виждам по какъв начин Кирил Петков може да е вицепремиер и да дава отговор за службите, за Еврозоната, при изискване че беше една от главните фигури, свързани с противозаконния арест на нашия водач и на сътрудниците Горанов и Арнаудова. Не виждам по какъв начин Асен Василев ще е министър на финансите, при изискване че той е една от фигури обществените финанси сега да са в това положение. Г-н Атанасов също звучи недопустимо за министър на вътрешните работи ”, съобщи Петкова.
По думите й насоките на Борисов по отношение на работата на работните групи е била хората от ГЕРБ да бъдат консенсусни и диалогични, а задачата им да е търсене на най-хубавите решения за България.
„ Правителство, което не регистрира вота на българските жители, което не регистрира, че ГЕРБ-СДС са първи, няма по какъв начин да е устойчиво и признато държавно управление. Правителство без присъединяване на ГЕРБ-СДС няма по какъв начин да е устойчиво ”, сподели още Петкова.
Тя цитира Борисов, който споделил, че би трябвало да се съберат най-хубавите специалисти от двете страни, с цел да стане положително държавно управление, което да работи в полза на България.
„ Първо е значимо да завършваме диалозите по обособени браншове, работните групи да свършат своята работа. След това имаме диалози с сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, определили сме си тайминг, по който работим. Тогава ще можем да приказваме с конкретика ”, сподели Петкова.
„ От ПП-ДБ чакаме да има градивна работа по управническата стратегия и чакаме от тях личен състав и конструкция на Министерски съвет с имена. Нека да забележим какво ще предложат ”, съобщи депутатът от ГЕРБ.
„ Първо би трябвало да имаме ясна управническа стратегия. Колегите от Политическа партия и Демократична България приказват за ръководство в границите на 18 месеца. Всички чухме, че акад. Денков направи такава поръчка. Какво значи това? Трябва да се каже по какъв начин те виждат управническата стратегия в тези 18 месеца? Очевидно няма да е програмата от предизборната акция, направена въз основата на 4-годишен управнически мандат. Да кажат какво биха свършили за тези 18 месеца, програмата с ограниченията би трябвало да бъде остойностена, с цел да забележим дали може да бъде изпълнена ”, разясни Петкова.
Разговори за министерства можело да има, когато има някакво обединяване върху управническа стратегия. „ Ние сме си сложили изискванията към Политическа партия и Демократична България да показват конструкция и състав на кабинет и тогава да приказваме по имена ”, сподели Петкова.
Според мен повода за вчерашния възторг на господин Василев беше подбуден от желанието му да се обединим към това и както споделя Атанасов да „ изперем ” господин Асен Василев за всичко това, което направи вследствие на неразумната бюджетна политика, която води. Това няма по какъв начин да се случи, разяснява Петкова.
„ Против сме да се подвигат налозите. Поискахме от Министерството на финансите обстоен доклад за финансовите разноски. Нямаме желание за смяна в данъчната политика и данъчната система. Ще търсим запаси що се отнася до дивидента. Трябва да се направи доста прецизна оценка кой план и на какъв стадий е. Състоянието е доста тежко ”, сподели Петкова.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР