В генералното консулство в Лос Анджелис и в посолството във

...
В генералното консулство в Лос Анджелис и в посолството във
Коментари Харесай

Няма данни за пострадали българи от изригването на вулкана Килауеа на остров Хавай

В генералното консулство в Лос Анджелис и в посолството във Вашингтон няма постъпила информация за потърпевши български жители от изригването на вулкана Килауеа на остров Хавай. Следим непрестанно обстановката, оповестиха от Министерство на външните работи.

От 3 май насам вулканът Килауеа на остров Хавай е в непрекъсната интензивност. Той се намира във вулканичен парк, в чийто периметър от началото на изригването всички са евакуирани.

В негова непосредственост се позволяват обособени туристически групи с плавателни съдове, които да следят изригването на вулкана. Вчера един от туристическите плавателни съдове беше обиден от изригваща лава и бяха ранени 23 туристи.

Снимка: Reuters

От Министерство на външните работи предлагат на българските жители да се въздържат от сходни турове в региона на вулкана, да наблюдават и да се преценяват с формалните разпореждания за сигурност и сигурност на локалните управляващи.
Част от върха на изригващия вулкан Килауеа на Хаваите се срути при детонация Мощен поток от лава доближи до жилищата на хората
Дежурен телефон на генералното консулство в Лос Анджелис за незабавни случаи: +1 310-437-3606.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център " в Министерство на външните работи: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР