В Гърция започват да раздават безплатни тестове за Covid-19 от

...
В Гърция започват да раздават безплатни тестове за Covid-19 от
Коментари Харесай

В Гърция раздават безплатни тестове за Covid-19

В Гърция стартират да раздават безвъзмездни проби за Covid-19 от аптеките, съобщи БНР. Снощи управляващите оповестиха леко разхлабване на ограниченията, само че.

Всички гръцки жители, както и чужденците, които работят и се обезпечават в Гърция, получават право на един безвъзмезден бърз тест за ковид през седмицата. Тестовете ще се получават от аптеките. Очаква се по този метод за седмица да се извършат към 10 милиона теста на популацията.

Лекари разясняват, че това е предложение на медиците от началото на пандемията и ще помогне за бързо фиксиране на позитивните проби и уединяване на инфектираните.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Гърция ще признае съветската ваксина " Спутник V " преди официалн...

Правителството към този момент се въздържа от предстоящото облекчение на, като към този момент ползва единствено леки промени. От понеделник, 22 март отварят фризьорските салони, само че комерсиалните обекти остават затворени. Променя се от 19:00 на 21:00 часа. Позволено е спортуване единствено в паркове наоколо до дома. Отварят и археологическите музеи навън.

Под напън на публичното мнение и духовенството църквите остават отворени, като броят на присъстващите на литургия се дефинира от площта на храма.

От здравното министерство оповестяват, че към строгия локдаун се включват островите Миконос, Закинтос и град Орестиада. Облекчават се ограниченията в области, където в последната седмица се следи лимитирано разпространяване на вируса.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР