В Гърция започнаха да се внасят много повече коли втора

...
В Гърция започнаха да се внасят много повече коли втора
Коментари Харесай

Как и защо гърците се почувстваха измамени от българските търговци на коли втора ръка

В Гърция започнаха да се внасят доста повече коли " втора употреба ", закупени от български автокъщи, очаквано злоупотребите не закъсняват, написа.

Популярен в южната ни съседка профилиран уебсайт предизвестява локалните да бъдат доста деликатни при покупка на кола от България. В началото на видео, оповестено от  става ясно, че колата е дизелова Alfa Romeo Giulia, закупена от България на 143 000 километра, която се продава за 18 850 евро.

С помощта на електрическите системи техникът записва номера на шасито на италианския модел и историята на поддръжката на автомобила се разкрива неотложно при всяко посещаване в оторизиран сервиз. Оказва се обаче, че последното обслужване на автомобила е осъществено в оторизиран сервиз при започване на март 2020 година, когато е минала над 242 000 километра.
 Търговци на коли
Търговци на коли " втора употреба " предизвестяват за нов тип машинация при покупка от онлайн платформи

Драстично повишаване на използваните коли у нас

Най-честите оплаквания са свързани с измами с показанията на километража, или другояче казано, одометъра на автомобила. Трикът, който е до болежка прочут на българските купувачи на коли втора употреба, се явява нещо ново в югозападната ни съседка. Често кола, която е на 300 и повече хиляди километра, се предлага след " обработка " за много по-запазена, с показания за пробег към 150 хиляди км.

Доскоро Гърция имаше несравнимо по-висок стандарт на живот и хората там не си и помисляха да купуват използвани коли. От друга страна българите от дълго време са съществени играчи в този поминък и у нас автопаркът е най-вече от импортирани използвани коли от Западна Европа.

Пазарът в Гърция има някои специфики

Въпреки че и двете страни сме членки на единния пазар и Европейски Съюз, Атина и до ден сегашен изисква заплащане на мито за импорт на коли без значение от кое място.

Гражданската отговорност в южната ни съседка се образува въз основата на кубатура и мощ и стартира от 220 евро. Данъкът пък е още по-висок, за притежателите на коли с размер на мотора над 2000 куб. см - най-малко 650 евро. Това е повода на юг от Промахон да избират дребните коли.
 Търговци на коли
Търговци на коли " втора " ръка в Германия губят по 15 хиляди евро на Tesla

Какви са цените на известния електромобил у нас?

Превъртян километраж

" Манипулирането на километражите на колите втора употреба е нещо всеобщо от години ", разяснява Станислав Петков, който повече от 20 години се занимава с импорт на използвани коли и сега управлява компания в Сандански. " Едно 75% от колите на този пазар са с върнати километражи, това си е обществена загадка и не е нещо ново. Каквото и да ви приказват търговците, няма по какъв начин да намерите кола на 10 години, която да е на под 100 000 километра. Хората на Запад карат доста повече от нас и на доста по-големи дистанции ", означи той Петков.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР