В Гърция обмислят да тестват всички ученици за коронавирус. Ресторантьори

...
В Гърция обмислят да тестват всички ученици за коронавирус. Ресторантьори
Коментари Харесай

В Гърция обмислят тестване на всички ученици за коронавирус

В Гърция обмислят да тестват всички възпитаници за ковид. Ресторантьори предизвестяват за банкрут на 20% от заведенията.

В Народното събрание стартират диспути по здравната и икономическата политика на държавното управление.

Лекарите от гръцкия народен съвет за битка с пандемията оферират връщане в учебно заведение от 12 април, като наложително се тестват учениците за Covid най-малко веднъж на седмица. За учителите пробата е наложителен. Част от родителите, най-вече на дребните деца, оповестяват, че не са съгласни децата им постоянно да се подлагат на тест. Очаква се решение на министъра на образованието.

Информация за следствията от пандемията оповестяват от Съюза на притежателите на заведения. Около 20% от заведенията няма да отворят, тъй като действително към този момент са банкрутирали. В резултат 50 хиляди души остават без работа.

Правителството заяви, че отпуска 350 милиона евро в помощ на ресторантьорите. Според опозицията тези помощи са налични единствено за дребна част от компаниите.

По гледище на опозицията през днешния ден в Народното събрание стартират диспути за икономическата политика на държавното управление на Кириакос Мицотакис, както и за " сериозното ", съгласно опозиционната СИРИЗА, положение на здравната система и държавните лечебни заведения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР