В Гърция не могат да овладеят разпространението на вируса след

...
В Гърция не могат да овладеят разпространението на вируса след
Коментари Харесай

Пълен локдаун на няколко гръцки острова

В Гърция не могат да овладеят разпространяването на вируса след повече от три месеца на карантина и строги ограничения. От през днешния ден оповестиха цялостен локдаун и на няколко острова, като изключителни строги ограничения са в действие в огромна част от страната, съобщи БНР.

Увеличават се регионите в Гърция, където от през днешния ден се постанова строга карантина. COVID-19 съумя да проникне и на острови, където до неотдавна случаите на инфектирани бяха единици. До 1 март изключителни ограничения се постановат на островите Калимнос, Кефалония и Тасос. На остров Крит най-заразеният регион е град Ираклион. Според епидемолозите е належащо област Атика и столицата Атина най-малко още една седмица да останат под локдаун. В последните дни половината от записаните новозаразени са в гръцката столица.

В мощ са ограниченията излизане от вкъщи единствено по неотложност, възбрана за овакантяване на региона по местоживеене, вечерен час от 21 часа, до момента в който през уикенда е от 18 часа. Всички магазини са затворени, като се изключи тези за хранителни артикули и аптеките. Лекарите откриха, че доста бързо се популяризира английският вариант и даже оферират да се вкара като наложителна мярка в цялата страна носенето на двойна маска в затворени пространства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР