В езерото Лох Нес учени откриха останки на чудовище, но

...
В езерото Лох Нес учени откриха останки на чудовище, но
Коментари Харесай

Откриха останки от „чудовище“ на дъното на Лох Нес

В езерото Лох Нес учени откриха остатъци на страшилище, само че това надалеч не бил доживял до XXI век динозавър: самостоятелният подводен уред се натъкнал на парчета от „ чудовището “, основано пред 60-те години за снимането на кино лентата „ Частният живот на Шерлок Холмс “, оповестява Sky News.

Откритието е направено в хода на план по проучване на шотландското езеро с робот. По време на снимането на кино лентата моделът потопен в езерото заради това, че режисьорът Били Уайлдър изискал да му се отрежат двете гърбици, сложени за равновесие.

Моделът е сниман на дъното на езерото от подводен автоматизиран уред, който в този момент организира най-голямото проучване на Лох Нес. По-рано роботът опроверга изказванията за по този начин наречения каньон на Неси – гигантска цепнатина, в която можело да се крие чудовището.

Сонарът разрешава на робота да изследва дълбочини до 1500 метра, при изискване че дълбочината на езерото не надвишава 250 метра. Обикновено такива апарати се ползват за търсене на паднали самолети и потънали кораби.

По-рано проучването на Лох Нес беше забавяно от компликации със спускането на уред, както и от мътността на водата заради високото наличие на торф.

Така нареченият Loch Ness Project от 1973 година се пробва да потвърди или опровергае съществуването на чудовището от Лох Нес. След последната вест откривателите считат, че е сложена точка в загадката на Неси.

Окончателното оборване на съществуването на загадъчното страшилище нанася сериозен удар по стопанската система на Шотландия – всяка година туристите, искащи персонално да видят появяването на Неси над водите на езерото, носят на хазната към 60 милиона лири.

Кадър от кино лентата „ Частният живот на Шерлок Холмс “

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР